Praktijkvoorbeelden

Systeem D

Omschrijving

SYSTEM_D is het filmfestival voor jong opkomend filmtalent in Brussel. Het festival neemt de toeschouwer mee op ontdekkingstocht door de stad, door de lens van haar jongeren en kiest bewust voor een eclectisch en rauw aanbod zonder vormelijke voorwaarden. Het programma bestaat uit ongecensureerde fictie, videoclips en documentaires en faciliteert ontmoetingen tussen jonge filmmakers onderling en tussen beginnende en professionele filmmakers die in de jury zetelen. Het festival gaat dit jaar door op 16,17,18 december.

Voorbeeldfunctie

Beeldvorming over jongeren met een etnisch-cultureel diverse afkomst en maatschappelijk kwetsbare positie nuanceren

Zichtbaarheid en valorisatie van audiovisuele en artistieke initiatieven van jongeren met etnisch-cultureel diverse achtergrond  en verbeteren van hun maatschappelijke positie

Participatie van jongeren aan de reguliere culturele en mediasector versterken.

Stad

Brussel

Naam project

Filmfestival SYSTEM_D

Partners

De Pianofabriek (Citylab),  KVS, D'Broej, Laboratory, Colorbar, ZinTV, Lezarts urbains

Budget

Geen

Contactpersoon

samira.hmouda@pianofabriek.be

Website

http://www.festivalsystemd.be/

Try-out

Omschrijving

Brussel is een geschakeerde, veelkleurige en meertalige stad. Een jonge stad vol contrasten. Met welvarende buurten en uitgesproken arme wijken. Maar ook een rijke stad met een erg uitgebreid artistiek en cultureel leven. In de door kansarmoede getroffen buurten zijn er werkingen voor maatschappelijk kwetsbare jongeren, plaatsen waar kinderen de kans krijgen om te ontdekken wie ze zijn en wie ze wíllen zijn. Deze wijkgerichte jeugdwerkingen werken geregeld samen met artistieke partners of organiseren zelf creatieve ateliers en projecten. Van hun kant proberen heel wat culturele organisaties hun aanbod af te stemmen op de vragen van de jeugdwerkingen.

Try Out is er voor Brusselse jeugd- en cultuurwerkers die op zoek zijn naar praktische tips en inspirerende ideeën om nog beter samen te werken. Het wil een inspiratiebron zijn vol kleine en grote ideeën, praktische tips en filosofische overwegingen die jeugd- en cultuurwerkers helpen om elkaar beter te verstaan en te vinden als samenwerkingspartners.

Voorbeeldfunctie

Het project toont hoe er samenwerking mogelijk is tussen jeugdwerkingen en cultuureducatie in een grootstad als Brussel.

Stad

Brussel

Naam project

TRY OUT - bouwen aan samenwerking tussen wijkgerichte jeugdwerkingen en cultuureducatie in Brussel

Partners

D'Broej

Budget

Geen

Contactpersoon

Margot Styfhals

Website

http://www.lasso.be/nl/jeugdwerk-en-cultuur/try-out

Kunstenfestivaldesarts

Omschrijving

Elk jaar, gedurende drie weken in mei, presenteert Kunstenfestaldesarts podiumkunsten en beeldend werk in tientallen theaters en kunsthuizen in Brussel. Jeugdhuis Chicago werkt steeds intensief met hen samen.

 

Voorbeeldfunctie

Het project toont op welke manier een jeugdwerking en een culturele speler samenwerken om een succesvol project uit te werken, dat ook duurzaam is en op lange termijn kan blijven bestaan.

Stad

Brussel

Naam project

Kunstenfestivaldesarts

Partners

Kunstenfestivaldesarts & Jeugdhuis Chicago

Budget

Geen

Contactpersoon

Margot Styfhals

Website

http://www.lasso.be/nl/inspiratie-en-documentatie/detail/chicago--kfda

Jeugdwerk in de stad

Is er in jouw stad een leuk initiatief dat je met andere steden wilt delen? Bezorg ons de details en wij publiceren het bij de goede voorbeelden op deze website.

Komende initiatieven
ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31