Tegengif(t)

Neem deel aan onze wedstrijd!

We bieden de inspiratiemomenten van Jeugdwerk in de Stad gratis aan. Daarvoor zouden we graag een tegengift vragen. Een tegengift die meteen ook een tegengif is!


Hoezo een tegengif? Jullie verhalen, bevindingen, meningen, ervaringen en voorbeelden helpen mee ons traject naar een hoger niveau te tillen en het sterker te onderbouwen. Ze vormen dan ook het broodnodige tegengif om ervoor te zorgen dat de stad een bruisende en levendige plek blijft voor kinderen en jongeren, ondanks de vele maatschappelijke uitdagingen.

En zo brengen we het stedelijke jeugdwerk weer wat opvallender dichterbij!

 

Tegengif(t)


Win tickets en andere leuke prijzen!

We hebben er een  wedstrijd van gemaakt. Bij elk inspiratiemoment ‘betaal’ je met een tegengif(t) en kies je een opdracht. Aan elke opdracht zijn punten verbonden. Die kun je verdienen zodra je je opdracht hebt uitgevoerd en de resultaten aan ons hebt bezorgd via jeugdwerkindestad@vlaanderen.be

Heb je nog niet deelgenomen aan een inspiratiemoment, maar wil je vrijwillig een bijdrage leveren? Dat kan zeker! Kies hieronder een opdracht en stuur je contactgegevens door. 

Vind je het moeilijk om een keuze te maken?  Of heb je zin om meerdere opdrachten uit te voeren? Geen probleem, je mag gerust meer dan één opdracht kiezen!

De vier organisaties die tegen eind september de meeste punten verzameld hebben, krijgen een toegangsticket voor de InterCity Youth Conference (15 tot 17 november 2017 te Leuven). We hebben twee tickets voor de hele internationale conferentie en twee voor het Vlaamse luik van de conferentie. Daarnaast verloten we nog een aantal leuke prijzen onder alle deelnemers.

Belangrijk: de afdeling Jeugd zal het materiaal dat jullie inleveren, gebruiken op een aantal events, onder andere de InterCityYouth conferentie te Leuven. Zorg er dus voor dat je steeds de toestemming hebt van de getuigen, sprekers, fotografen, modellen, ouders of jongeren om het materiaal verder te verspreiden.
 

Kies een opdracht

 

Opdracht 1

Bezorg ons een goed praktijkvoorbeeld van jeugdwerk in de stad en van de succesfactoren: 5 PUNTEN

Geef een voorbeeld van succesvol jeugdwerk in de stad. Dat kan een bepaalde activiteit, een actie of een spel zijn. Beschrijf het voorbeeld. Wat maakte dit voorbeeld succesvol? Illustreer dit met een foto of een quote van een deelnemer. Vraag ook toestemming om de foto en quote te gebruiken!

Opdracht 2

Lever een faalverhaal aan van jeugdwerk in de stad en van de redenen voor het falen - 5 PUNTEN

Geef een voorbeeld van een niet geslaagd project van jeugdwerk in de stad. Dat kan een bepaalde activiteit, een actie of een spel zijn. Beschrijf het voorbeeld. Waarom werd dit project geen succes? Illustreer dit met een foto of een quote van een deelnemer. Vraag ook toestemming om de foto en quote te gebruiken.

Opdracht 3

Ga een gesprek aan met het jeugdwerk en het lokale bestuur over een bepaald item binnen de stad. Bezorg ons een quote, een samenvattende tekst en een foto die we mogen gebruiken op de website - 10 PUNTEN

Is er een probleem, actie of initiatief waarover je al lang met de jeugddienst of het jeugdwerk wilt samenzitten? Wil je de handen in elkaar slaan voor een nieuw project of gewoon even babbelen? Dit is de uitgelezen kans! Maak een kort verslag van het gesprek en illustreer het met een foto of een quote. Vraag ook toestemming om de foto en quote te gebruiken.

Opdracht 4

Neem een foto van een jeugdwerkactiviteit en vraag aan een van de deelnemende jongeren een quote die uitdrukt wat die activiteit voor hem of haar betekent - 5 PUNTEN

Bezorg ons een foto van een leuke jeugdwerkactiviteit in je stad en een bijhorende quote van een deelnemende jongere. Wat vindt hij of zij van de activiteit, de stad of de jeugdwerkorganisatie? Vraag ook toestemming om de foto en quote te gebruiken.

Opdracht 5

Neem een foto van een publieke ruimte in de stad waar jongeren komen, rondhangen of activiteiten hebben - 4 PUNTEN

Bezorg ons een foto van een ruimte of locatie in je stad waar jongeren actief zijn. Waarom denk je dat deze plekken populair of interessant zijn? Kunnen deze plekken nog verbeterd worden? Hoe?

Opdracht 6

Neem een foto van een plek in de stad waar jij potentieel ziet voor activiteiten van jongeren, een plek die nu nog een andere functie heeft - 4 PUNTEN

Bezorg ons een foto van een ruimte of locatie in je stad die potentieel heeft voor jeugdactiviteiten. Welke criteria maken deze plek zo interessant? Hoe moet ze aangepast worden opdat jongeren deze plek kunnen gebruiken?

Opdracht 7

Vraag aan vijf kinderen of jongeren wat de leukste plek in de stad is – 4 PUNTEN

Stel aan vijf kinderen of jongeren de vraag wat voor hen de tofste en leukste plek in hun stad is. Waarom komen ze hier graag? Wat zouden ze veranderen aan de plek?

Opdracht 8

Vraag aan vijf kinderen of jongeren wat voor hen de leukste jeugdwerkactiviteit is of was – 4 PUNTEN

Vraag aan vijf verschillende kinderen of jongeren wat ze de leukste activiteit vinden. Het kan ook gaan om een activiteit waaraan ze vroeger hebben deelgenomen? Waarom vinden ze deze activiteit zo leuk?

Opdracht 9

Vraag aan vijf ouders waarom ze hun kinderen wel of niet naar het jeugdwerk in de stad sturen – 5 PUNTEN

Stel aan vijf ouders de vraag waarom ze hun kinderen wel of niet laten meedelen aan jeugdwerk. Deze ouders kunnen vrienden zijn, maar ook ouders van kinderen binnen jouw jeugdwerkvereniging. Waarom sturen ze hun kinderen wel of niet naar het jeugdwerk? Wat kan er verbeterd worden aan het jeugdwerk in hun stad?

Opdracht 10

Wat zie je als de grootste uitdaging voor het jeugdwerk in de stad? Waarom? - 2 PUNTEN

Wat is voor jou de grootste uitdaging voor het jeugdwerk in je stad? Dat kan een kans, probleem of evolutie zijn. Hoe kunnen we deze uitdaging aangaan? Wie speelt hier een belangrijke rol?

Dankjewel!

Opdracht volbracht?

Mail je resultaten (een verslag, beschrijving, verhaal, beeldmateriaal,...) naar jeugdwerkindestad@vlaanderen.be

Jouw contactgegevens
Skater
ma di wo do vr za zo
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
Jeugdwerk in de stad